четвртак, 16. мај 2019.


ŠTA JE ANTISCIJA, ODNOSNO TAČKA ANTISCIJE?


Da se podsetimo, Antiscija je (po tradicionalnoj astrologiji) suptilna "tačka", odraz planete, tkvz.ogledalo planete, senka, nalazi se u tački simetričnoj položaju planete u odnosu na osu koja prolazi kroz nulti stepen znaka Raka i nulti stepen znaka Jarca. Pojednostavljeno: preklopite astro-kartu po liniji Raka-Jarca i dobićete parove Zodijaka koji na jedan suptilan, prikriven način, u sebi nose slične kvalitete, odnosno planete u znacima koji prave „senku“...

Znak Raka ima antisciju u Blizancima, Lav u Biku, Devica u Ovnu, Vaga u Ribama, Škorpija u Vodoliji, Strelac u Jarcu (i obrnuto). Tačka Antiscije jedne planete deluje tako kao da je sama ta planeta na mestu druge, kao da je u konjunkciji s njom (Primer: 1 st, Device ima tačku antiscije na 29-tom stepenu Ovna, 2 st.Device ima antisciju na 28 Ovna...itd... dalje, 1 st Vage ima tačku antiscije na 29-tom stepenu Ribe, 2 st. Vage ima antisciju na 28 Ribe, i tako redom...).
Tačka Antiscije ukazuje na nešto što je skriveno, tajanstveno, ili na neki određeni potencijal koji nevidljivo deluje...Planete u antisciji su u nekom skrivenom dogovoru, savezu. Služe kao ogledalo jedna drugoj. Neka čudna spona ih povezuje, na suptilnom nivou kao jedno su, trebalo bi da sarađuju. Ona, Antiscija, tačka Antiscije, je dodatak , finesa u astro tehnici, stara proverena metoda tradicionalne astrologije, i mnogo može da otkrije i osvetli, ako je primenjujemo u praksi. 



Olga Milošević

Нема коментара: