петак, 5. јул 2019.

MERKUR kao KOSMIČKA ANTENA





MERKUR kao KOSMIČKA ANTENA;
da se podsetimo: šta je MERKUROVA PETLJA

Većim delom godine Merkur prati Sunce, direktnim hodom, ali s vremena na vreme, otprilike tri puta godišnje, u trajanju od tri nedelje, on počinje da se kreće retrogradno. To znači da on PRIVIDNO ide unazad, posmatrano sa Zemlje. Ali, u stvari, on usporava svoju brzinu, zatim zastaje i počinje da ide prividno unazad, ostavljajući na svodu trag od promene smera koji se naziva „MERKUROVA PETLJA". To se u astrologiji naziva Merkurovo retrogradno kretanje, koje uvek budi interesovanje kod onih kojisu čuli za takvo njegovo „ponašanje".

Tačke u kojima on zastaje i pravi zaokret vrlo su važne. To su datumi početka i završetka retrogradnosti, odnosno početka direktnog hoda.

Svesnost je blisko vezana za Merkur. Funkcija Božanskog ili Kosmičkog (ako je tako nekome bliže) sopstva koje je predstavljeno Suncem, isvesnosti – kao Merkura, simbolizovana je njihovom blizinom i činjenicom da se često nalaze u istom znaku Zodijaka, jer Merkur se od Sunca udaljava najviše 28 stepeni.

Merkur je, u stvari, PRENOSILAC SVESTI, KOSMIČKA ANTENA... Sva čovekova dostignuća su delovanje Kosmičke integencije kao NADSVESNOG UMA, koji funkcioniše refleksijom Univerzalnih ideja u individualne umove ljudi. Naše kreativne misli su refleksija Univerzalnog Nadsvesnog uma, jer u stvarnosti postoji SAMO JEDAN UM,SAMO JEDNA SVEST nasleđena u svemu stvorenom... Individualna svest je suptilan mehanizam Kosmičke kreativne inteligencije, koju nazivamo Apsolut, ili Bog.

Stoga, Merkur ima VELIKU ULOGU U PROSVEĆIVANJU ČOVEČANSTVA.

Generalno govoreći, u vreme faze retro Merkura dolazi do zastoja komunikacije, do nerazumevanja među ljudima, čak i među onima koji inače dobro komuniciraju. Bilo koji vid komunikacije je u haosu, mobilni telefoni se ili kvare, ili se gube. Ovo ne mora da bude svakome, jer svako ima svoju astrološku kartu, i slaba i jaka mesta u njoj... Ali, generalno govoreći, retro Merkur stvara zbrku u svim vidovima komunikacije. Ali, odličan je za sve završetke poslova, čija realizacija nije bila moguća u nekom prethodnom periodu. Sređivanje i vađenje nekih novih dokumenata nije preporučljivo, odnosno predavanje za vizu za neki duži boravak u stranoj zemlji, ali moje dugogodišnje iskustvo govori da UPRAVO u tom vremenu dobijaju vizu oni koji je već čekaju dugo vremena, znači nešto staro, zakasnelo sada ima uspeha...

ali, u vreme retro Merkura nije povoljno kupovati nova vozila ili bilo šta od tehnike, jer se može dogoditi da se brzo pokvare ili da imaju neku greškicu.

Dakle, RETRO MERKUR NIJE IDEALAN ZA NOVE POČETKE, NOVE POSLOVE, NOVE LJUBAVI, ALI JE ODLIČAN ZA DOVRŠAVANJE VEĆ ZAPOČETIH POSLOVA I PLANOVA. DOBAR JE ZA VRAĆANJE STARIH LJUBAVI I PRODUBLJIVANJE SVIH ODNOSA, VRAĆANJE STARIH DUGOVA... JER MERKUR U RETRO FAZI VIŠE LIČI TEMELJNOJ I ODGOVORNOJ DEVICI, nego, komunikativnim, radoznalim, ponekad POVRŠNIM BLIZANCIMA, odnosno tako izgleda, jer brzo menjaju fokus interesovanja, da što više informacija apsorbuju.

Medjutim, evo retrogradni Merkur dokazuje da Blizanci nisu uvek površni, već da imaju svoje faze okretanja spoljnom svetu i želji za komunikacijom, i okretanju svojoj dubokoj unutrašnjoj prirodi, odnosno mentalnoj i verbalnoj tišini i izolaciji. Jer, zna se uBlizancima postoje dve različite prirode, Kastor i Poluks (po legendi), jedan smrtni, odnosno okrenut spoljnom, materijalnom svetu, i drugi besmrtni, duhovni, okrenut svom bogatom unutrašnjem svetu... Kako, kad i u kojoj situaciji ispolje sebe... Zato Blizanci, pa i Device ponekad pokazuju svoja dva lica... Blizanci dečje i iznenadjujuće zrelo, Device, meko i strogo, neverovatno velikodušno, odricateljsko, a ponekad sebično, zapravo, previše vezano za materijalno...Ali, zapravo retro Merkur više ispoljava prirodu Device, jer je više okrenut unutrašnjem svetu, samoanalizi, nego Blizančevim spoljnim kontaktima sa drugima. Direktan Merkur više ispoljava prirodu Blizanaca.

...I tako naš zagonetnii nestašni Merkur stalno nešto „petlja" krećući se čas kroz spoljni, svojim direktnim hodom, KADA I NAS SVE INSPIRIŠE NA KOMUNIKACIJU I AKCIJE U SPOLJNOM SVETU, čas kroz unutrašnji svet, svojim retrogradnim hodom, i KADA NAM PORUČUJE da treba da se malo otrgnemo od vezanosti za materijalni svet i potražimo i miri tišinu u našoj unutrašnjoj prirodi. Jednostavno rečeno, Merkur u direktnom hodu označava SPOLJNU KOMUNIKACIJU, a u retrogradnom hodu UNUTRAŠNJU KOMUNIKACIJU, odnosno SAMOANALIZU I RAZLUČIVANJE.

Olga Milošević



Нема коментара: